Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του μόλις αντίκρισε τη φωτογραφία ενός πατέρα μετανάστη από το Ελ Σαλβαδόρ και της μόλις 23 μηνών κορούλας του, ενώ κείτονται νεκροί στις όχθες του ποταμού Ρίο Γκράντε, όπου πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τα ορμητικά νερά και να φθάσουν στις ΗΠΑ.

Η φωτογραφία του Όσκαρ Αλμπέρτο Μαρτίνες Ραμίρες και της κόρης του Βαλέρια έκανε τον γύρο του κόσμου και σύντομα έγινε viral μεταξύ των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στις ΗΠΑ, αναζωπυρώνοντας τον διάλογο για τον Γολγοθά των προσφύγων και μεταναστών από την Κεντρική Αμερική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με τεράστια λύπη, ο Άγιος Πατέρας είδε τις εικόνες του πατέρα και της κορούλας του, που πνίγηκαν στον ποταμό Ρίο Γκράντε» επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού Αλεσάντρο Γκισότι.

«Ο Πάπας είναι βαθιά θλιμμένος από τον θάνατό τους και προσεύχεται για εκείνους και για όλους τους μετανάστες που έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τον πόλεμο και τη μιζέρια».

Οι New York Times χαρακτήρισαν τη φωτογραφία «πορτρέτο απόγνωσης» επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, όπως η φωτογραφία του προσφυγόπουλου Αλάν Κούρντι, που πνίγηκε στη Μεσόγειο και η σορός του εκβράστηκε σε παραλία της Τουρκίας το 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφημερίδα του Βατικανού, L’Osservatore Romano, δημοσίευσε τη φωτογραφία στο πρωτοσέλιδό της.

Διαβάστε επίσης: Ραντεβού θανάτου στον Ρίο Γκράντε

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης