Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται πιο χαλαρές δημοσιονομικές πολιτικές και μία αναθεώρηση του δημοσιονομικού της πλαισίου, επεσήμανε ο ορισθείς επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Πιερ Μοσκοβισί την 1η Νοεμβρίου.

Σε άρθρο του στην ιταλική οικονομική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore», ο Τζεντιλόνι δήλωσε ότι, αν και οι κανόνες της Ε.Ε. για το δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος δεν πρέπει να αγνοηθούν, πρέπει να «αναθεωρηθούν και να επικαιροποιηθούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι η ώρα οι χώρες με δημοσιονομικό χώρο να τον χρησιμοποιήσουν, σε ένα συνολικό πλαίσιο λιγότερο περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών» είπε ο Τζεντιλόνι.

Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι με την οικονομία της Ε.Ε. να επιβραδύνεται «οι κίνδυνοι μίας παρατεταμένης περιόδου χαμηλής ανάπτυξης δεν πρέπει να αγνοηθούν» και το έργο τόνωσης της οικονομίας «δεν μπορεί να αφεθεί στη νομισματική πολιτική μόνο».

Ο Τζεντιλόνι θα έχει σημαντικό ρόλο στον έλεγχο του σχεδίου προϋπολογισμού για το 2020 της Ιταλίας, το οποίο υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Το σχέδιο προβλέπει αυξημένο διαρθρωτικό έλλειμμα κατά 0,1% του ΑΕΠ, αναστρέφοντας προηγούμενη δέσμευση της Ρώμης να το μειώσει κατά 0,6% του ΑΕΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης