Στιγμές πανικού έζησαν περίπου 300 επιβάτες πτήσης της Air Europa με προορισμό το Άμστερνταμ καθώς το αεροσκάφος επιχειρούσε επανειλημμένως να πλησιάσει το αεροδρόμιο χωρίς επιτυχία, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ειδικότερα, το αεροπλάνο αναχώρησε περίπου στις 15:00 (τοπική ώρα) από τη Μαδρίτη και αναμενόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Σίπχολ της πρωτεύουσας της Ολλανδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που συνόδευαν την καταιγίδα «Κιάρα», ο κυβερνήτης επιχείρησε πέντε φορές να προσγειώσει το αεροσκάφος χωρίς επιτυχία.

Ο πανικός στο εσωτερικό του αεροπλάνου απεικονίζεται και σε βίντεο του ολλανδέζικου δικτύου RTL Nieuws, όπου ακούγεται μία γυναίκα που έχει χάσει την ψυχραιμία της να ουρλιάζει από τον φόβο. Στις εικόνες φαίνεται το αεροσκάφος με χαμηλωμένα τα φώτα στην καμπίνα να ταρακουνιέται, ενώ μία γυναίκα φωνάζει «θεέ μου» επανειλημμένα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, μετά τις πέντε μάταιες προσπάθειες, ο πιλότος αναγκάστηκε να επιστρέψει στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, όπου το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια.

 

Η καταιγίδα «Κιάρα» που σαρώνει τη βορειοδυτική Ευρώπη έχει προκαλέσει την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης