Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ αποφάσισε την Κυριακή να αναστείλει την αύξηση των φόρων που προβλεπόταν μεταξύ των μέτρων λιτότητας που θα περάσει η παλαιστινιακή κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του ελλείμματος, φοβούμενος τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Ο Φαγιάντ «έλαβε την απόφαση να ξεκινήσει διάλογο με όλους τους θεσμούς μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του. Η πρόταση αυτή θα υποβληθεί προς έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο που θα συγκληθεί την Τρίτη στη Ραμάλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του μήνα ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει μια σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων περιλαμβανόταν η αύξηση των φόρων αλλά και η εφεδρεία για τους δημοσίους υπαλλήλους, με σκοπό να μειώσει τις δαπάνες και να περιορίσει το έλλειμμα που υπολογίζεται ότι φτάνει το 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Τα μέτρα αυτά είχαν ως στόχο να εξοικονομηθούν 350 εκατομμύρια δολάρια και να περιοριστεί η εξάρτηση της Παλαιστινιακής Αρχής από την εξωτερική βοήθεια. Οι προτάσεις, ωστόσο, προκάλεσαν κοινωνική αναταραχή και πολλές διαδηλώσεις οργανώθηκαν σε όλη τη Δυτική Όχθη με αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαραμρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης