Ανοικτό άφησαν την Τρίτη οι Αρχές του Πακιστάν το ενδεχόμενο να ζητήσουν τη συνδρομή της Ιντερπόλ στη σύλληψη του πρώην προέδρου της χώρας, Pervez Musharraf. Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο τέως επικεφαλής του ασιατικού κράτους κατηγορείται για ενδεχόμενη εμπλοκή του στη δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού, Benazir Bhutto.

«Κινούμαστε προς την κατεύθυνση της έκδοσης διεθνούς εντάλματος σύλληψης. Θα τον πιάσουμε μέσω της Ιντερπόλ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν, Rehman Malik.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Benazir Bhutto βρήκε τραγικό θάνατο τον Δεκέμβριο του 2007 όταν και δέχτηκε τα πυρά αγνώστων. Θεωρούταν η επικρατέστερη υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές του 2008.

Δείτε το video…

Τον Φεβρουάριο του 2011, δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Pervez Musharraf ο οποίος κατηγορείται πως δεν έλαβε επαρκή μέτρα προκειμένου να της παρέχει την κατάλληλη προστασία, παρόλο που ήδη είχαν γίνει γνωστές οι απειλές κατά της ζωής της. Υποστηρίζεται μάλιστα πως ο πρώην πρόεδρος απέρριψε το αίτημά της να έχει δίπλα της ειδικούς φρουρούς ως προστασία στη διάρκεια παραμονής της στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, ο πρώην ηγέτης των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, Baitullah Mehsud, είχε οργανώσει τη δολοφονία καταβάλλοντας μάλιστα και το ποσό των 4.500 δολαρίων σε ένα δίκτυο Ισλαμιστών μαχητών προκειμένου να εκτελέσουν το συμβόλαιο θάνατο. Το κίνητρο της δολοφονίας ήταν, σύμφωνα πάντα με τις Αρχές του Πακιστάν, ο αγώνας που είχε ξεκινήσει η Benazir Bhutto κατά των Ισλαμιστών, υποστηρίζοντας τις Η.Π.Α. και τους συμμάχους τους.

«Γιατί άραγε δε συναινέσατε στο να δοθεί προστασία; Ποιό ήταν το πρόβλημα;», αναρωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Αφήσατε επίτηδες την Bhutto ευάλωτη καθώς νιώθατε ότι απειλήστε πολιτικά από την επιστροφή της», απάντησε.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Τα εντάλματα σύλληψης του άλλαξαν γνώμη, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012, 03:48

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης