Τουλάχιστον 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε τρένο στο Πακιστάν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η τραγωδία σημειώθηκε όταν επιβάτες επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν ένα γκαζάκι για να προετοιμάσουν το πρωινό τους, ωστόσο για άγνωστο λόγο εκείνο εξερράγη, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά. Τρία βαγόνια καταστράφηκαν, ενώ «οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται στο ότι άνθρωποι πήδησαν από το τρένο για να σωθούν από τις φλόγες και τον καπνό», ανέφερε ο περιφερειάρχης της αστυνομίας Αμίρ Ταϊμούρ Χαν από την πόλη Ραχίμ Γιαρ Χαν, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της επαρχίας Πουντζάμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, ο Σέιχ Ρασίντ Άχμεντ, υπουργός Σιδηροδρόμων, είπε πως το γεγονός ότι οι επιβάτες «χρησιμοποιούσαν μαγειρικό λάδι» συνέβαλε στην πολύ γρήγορη εξάπλωση της πυρκαγιάς μετά την έκρηξη.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο του Πακιστάν, που είχε κατασκευαστεί την εποχή της αποικιοκρατίας, έχει περιέλθει σε κακή κατάσταση τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της έλλειψης επενδύσεων και συντήρησης.

Δείτε τα βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης