Πακιστάν: Τουλάχιστον 25 οι νεκροί από την επίθεση σε τέμενος

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016, 18:24
Πακιστάν: Τουλάχιστον 25 οι νεκροί από την επίθεση σε τέμενος
Βομβιστής αυτοκτονίας φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος) και ανατινάχθηκε σε τέμενος γεμάτο κόσμο στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 25 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 30 στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο Παγί Χαν, χωριό στην περιοχή Μοχμάντ που αποτελεί τμήμα των Ομοσπονδιακά Διοικούμενων Περιοχών των Φυλών (FATA), στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

«Ο βομβιστής αυτοκτονίας ήταν σε ένα κατάμεστο τέμενος, φώναξε "Αλλάχου Ακμπάρ" και ακολούθησε μια τεράστια έκρηξη», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Ναβίντ Ακμπάρ, αναπληρωτής διοικητής της περιοχής Μοχμάντ.

Ο κ. Ακμπάρ πρόσθεσε ότι κάποια από τα θύματα καταπλακώθηκαν όταν τμήμα του τεμένους κατέρρευσε λόγω της ισχύος της έκρηξης.

«'Ένα τμήμα του τεμένους και το μπαλκόνι κατέρρευσαν από την έκρηξη και έπεσαν πάνω στους πιστούς. Εξακολουθούμε να ανασύρουμε πτώματα από τα μπάζα» είπε.

Ο τοπικός πρεσβύτερος των φυλών Χάτζι Σουμπχανουλάχ Μοχμάντ είπε ότι την επίθεση μπορεί να πραγματοποίησαν ισλαμιστές μαχητές σε αντίποινα επειδή δύναμη εθελοντών που συνέστησαν τοπικοί φύλαρχοι σκότωσε έναν μαχητή και συνέλαβε άλλον έναν.

«Φαίνεται πως εξόργισαν τους μαχητές και πήραν την εκδίκησή τους εξαπολύοντας τη σημερινή επίθεση αυτοκτονίας στο τέμενος» είπε ο κ. Μοχμάντ.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ καταδίκασε τη βομβιστική επίθεση, λέγοντας ότι οι επιθέσεις από τρομοκράτες δεν μπορούν να κλονίσουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εξαλείψει την τρομοκρατία από τη χώρα

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016, 18:34