Πακιστάν: Στο σκοτάδι το 80% της χώρας λόγω γενικού μπλακ άουτ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015, 06:34
Πακιστάν: Στο σκοτάδι το 80% της χώρας λόγω γενικού μπλακ άουτ
Το Πακιστάν βυθίστηκε στο σκοτάδι εξαιτίας της πτώσης του βασικού καλωδίου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας, σε ένα από τα χειρότερα περιστατικά μπλακ άουτ που καταγράφηκαν στη χώρα.

Η ζημιά που προκάλεσε τη διακοπή του ρεύματος η οποία επηρέασε τις μεγάλες πόλεις του Πακιστάν, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ, αφορά στο καλώδιο που συνδέει το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Hubco με το εθνικό δίκτυο.

Το μπλακ άουτ έπληξε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών το 80% της χώρας.

Η επαναφορά της ηλεκτρικής ενέργειας θα διαρκέσει περίπου οκτώ ώρες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπάλληλος της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

«Δεν θα κοιμηθούμε μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ» ανακοίνωσε το υπουργείου Ενέργειας στο Twitter.

Το Πακιστάν «βάλλεται» τακτικά από διακοπές της ηλεκτρικής ενέργειας εξαιτίας της πολύπλοκης και ξεπερασμένης ενεργειακής βιομηχανίας. Ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ ακύρωσε μάλιστα το ταξίδι του αυτή την εβδομάδα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, λόγω της σοβαρής ενεργειακής κρίσης που προκλήθηκε από το κλείσιμο των εισαγωγών πετρελαίου εξ αιτίας αθετήσεων των υποχρεώσεων έναντι των πιστωτών.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015, 06:36