Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ίμραν Χαν οδήγησε τους χιλιάδες υποστηρικτές του στην πρωτεύουσα του Πακιστάν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ελπίζοντας ότι με τη μαζική αυτή κινητοποίηση θα υποχρεώσει σε παραίτηση την κυβέρνηση της χώρας.

Ο Χαν έφτασε στο Ισλαμαμπάντ επικεφαλής μιας πομπής που χρειάστηκε 34 ώρες για να καλύψει την απόσταση από τη Λαχόρη. Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ κέρδισε τις εκλογές που διεξήχθησαν το 2013 με εκτεταμμένη νοθεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα μείνω εδώ. Ο Ναουάζ (Σαρίφ) έχει μόνο μία επιλογή: να παραιτηθεί και να προκηρύξει νέες εκλογές στη χώρα» ανέφερε ο Χαν εν μέσω του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί παρά τη βροχή.

Ο Μουσουλμάνος ιερωμένος Ταχιρούλ Κάντρι, ο οποίος οδήγησε μια άλλη πορεία, επίσης από τη Λαχόρη, έφτασε γύρω στα μεσάνυχτα στην πρωτεύουσα και οι υποστηρικτές του στρατοπέδευσαν σε άλλο σημείο του Ισλαμαμπάντ. Οι αρχές είχαν απομακρύνει νωρίτερα όλα τα οδοφράγματα για να διευκολύνουν την είσοδο των διαδηλωτών στην πρωτεύουσα. Ταυτόχρονα όμως ανέπτυξαν χιλιάδες αστυνομικούς και στρατιώτες για τη διατήρηση της ηρεμίας και της ασφάλειας αλλά και για να εμποδίσουν τυχόν απόπειρες των διαδηλωτών να φτάσουν στην περιοχή όπου βρίσκονται οι ξένες διπλωματικές αποστολές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Πακιστάν: Συγκρούσεις έπειτα από επίθεση κατά του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2014, 16:46

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης