Πακιστάν: Ένας από τους ομήρους που απελευθερώθηκαν αρνείται να επιστρέψει στις ΗΠΑ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017, 23:25
Πακιστάν: Ένας από τους ομήρους που απελευθερώθηκαν αρνείται να επιστρέψει στις ΗΠΑ
Ο ένας από τους ομήρους που απελευθέρωθηκαν σήμερα στο Πακιστάν, αφού κρατήθηκε επί πέντε χρόνια από τους Ταλιμπάν, αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος που θα τον παραλάμβανε επειδή στο παρελθόν είχε συνδεθεί με έναν κρατούμενο στο Γκουαντάναμο, όπως έγινε γνωστό από έναν Αμερικανό αξιωματούχο.

Ο Καναδός Τζόσουα Μπόιλ είχε συνάψει έναν πολύ σύντομο γάμο με την Ζαϊνάμπ Καντρ, την αδελφή του επίσης Καναδού Ομάρ Καντρ που συνελήφθη σε ηλικία 15 ετών στο Πακιστάν και παρέμεινε κρατούμενος για πολλά χρόνια στη φυλακή του Γκουαντάναμο. Ο Μπόιλ, που σήμερα είναι παντρεμένος με μια Αμερικανίδα, φοβάται ότι θα τον ανακρίνουν αν επιστρέψει στις ΗΠΑ, είπε η πηγή αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Δεν έχουμε την πρόθεση να κάνουμε κάτι τέτοιο. Είμαστε έτοιμοι να τον οδηγήσουμε στο σπίτι του», πρόσθεσε.

Οι αμερικανικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις καναδικές προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα.

Ο Μπόιλ, η Αμερικανίδα σύζυγός του Κέιτλαν Κόουλμαν και τα τρία παιδιά τους που γεννήθηκαν όλα κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους στο Αφγανιστάν, «βρίσκονται ακόμη, αυτή τη στιγμή, στο Πακιστάν», είπε ο ίδιος αξιωματούχος. «Υπάρχει μια ομάδα έτοιμη να τους μεταφέρει στις ΗΠΑ. Είμαστε έτοιμοι, όποτε το θελήσουν», τόνισε.

Ο Μπόιλ και η Κόουλμαν, που γνωρίζονται από την εφηβική τους ηλικία και παντρεύτηκαν το 2011, είχαν ξεκινήσει για ένα ταξίδι έξι μηνών στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της κεντρικής Ασίας. Όταν έφτασαν στο Αφγανιστάν, τους απήγαγαν οι Ταλιμπάν που τους παρέδωσαν στο δίκτυο Χακανί, στο Πακιστάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017, 23:25