Οι βουλευτές του κόμματος του Ίμραν Χαν, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στο Πακιστάν, θα αποχωρήσουν μαζικά από το κοινοβούλιο της χώρας, σε μια προσπάθεια να εξωθήσουν σε παραίτηση τον πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ.

Το κόμμα Τεχρίκ-ι-Ινσάφ του Πακιστάν (PTI) που ίδρυσε ο πρώην σταρ του κρίκετ έχει σήμερα 34 έδρες στο κοινοβούλιο, σε σύνολο 342.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος, Σαχ Μαχμούντ Κουρέσι, οι εκπρόσωποι του PTI θα παραιτηθούν από τις θέσεις τους στην Εθνική Συνέλευση και από τρία από τα τέσσερα επαρχιακά κοινοβούλια. Η τέταρτη επαρχία, η Χάιμπερ Παχτούνκβα, στα σύνορα με το Αφγανιστάν, είναι υπό τον έλεγχο του PTI και εκεί οι βουλευτές δεν θα παραιτηθούν.

Ο Χαν κατηγορεί τον πρωθυπουργό για νοθεία στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν πέρσι, στις οποίες ο Σαρίφ κατήγαγε συντριπτική νίκη.

Ο Χαν και ο ιερωμένος Ταχίρ ουλ Κάντρι οργάνωσαν στα τέλη της εβδομάδας δύο μεγάλες πορείες στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ όμως αντί για τα εκατομμύρια των υποστηρικτών που ήλπιζαν να συγκεντρώσουν, μάζεψαν μόνο μερικές χιλιάδες οπαδούς τους στο κέντρο της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης