Πακιστανικό δικαστήριο άφησε ελεύθερο την Παρασκευή με εγγύηση τον πρώην πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ για λόγους υγείας, δήλωσε δικηγόρος του Σαρίφ.

O Σαρίφ, 69 ετών, που διετέλεσε τρεις φορές πρωθυπουργός, εκτίει επταετή ποινή φυλάκισης αφού κρίθηκε ένοχος για διαφθορά από δικαστήριο πέρυσι. Αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας πως είναι πολιτικά υποκινούμενες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταφέρθηκε από το κελί του στη φυλακή σε νοσοκομείο στην πόλη Λαχόρη τη Δευτέρα και το κόμμα του εξέφρασε ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του.

«Ζητήσαμε την αποφυλάκισή του με εγγύηση λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του και επειδή χρειάζεται καλύτερη θεραπεία», δήλωσε στο Reuters ο δικηγόρος του, ο Αζάμ Ναζίρ Ταράρ, μετά την απόφαση στη Λαχόρη.

«Το δικαστήριο δέχθηκε το αίτημά μας και αποφάσισε αποφυλάκιση με εγγύηση.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπουργός Υγείας της επαρχίας Πουντζάμπ, η Γιασμίν Ρασίντ, δήλωσε την Παρασκευή πως ο Σαρίφ φέρεται να πάσχει από μια διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος και πως η κατάστασή του είναι σταθερή. Η κυβέρνηση είχε δηλώσει αυτή την εβδομάδα πως ο Σαρίφ έχει χαμηλό επίπεδο αιμοπεταλίων στο αίμα, ίσως λόγω της λήψης κάποιου φαρμάκου.

Το κόμμα του Σαρίφ, το κυριότερο αντιπολιτευόμενο κόμμα Πακιστανική Μουσουλμανική Ένωση (Ναουάζ) κατηγόρησε τις Αρχές ότι στοχοποιούν τον Σαρίφ και την οικογένειά του.

Η κυβέρνηση αρνείται πως η νομική δράση σε βάρος του Σαρίφ και άλλων μελών της οικογένειάς του, περιλαμβανομένης της μεγαλύτερης κόρης του, της Μαριάμ Ναουάζ, η οποία κρατείται επίσης κατηγορούμενη για διαφθορά, είναι πολιτικά υποκινούμενη.

Ο πρωθυπουργός Ιμράν Καν δήλωσε την Πέμπτη πως προσεύχεται για τον Σαρίφ και πως έχει δώσει εντολές προκειμένου να λάβει την καλύτερη θεραπεία.

Δεν είναι σαφές εάν ο Σαρίφ θα διακομιστεί σε άλλο νοσοκομείο ή αν θα του επιτραπεί να μεταβεί στο εξωτερικό για θεραπεία, όπως έχει ζητήσει ο δικηγόρος του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης