Η υπερβολική ταχύτητα ευθύνεται για τουλάχιστον έναν στους τρεις θανάτους στα τροχαία δυστυχήματα σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με μια έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα, ενόψει της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας.

Το ποσοστό αυτό δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου τα τελευταία χρόνια, εξήγησε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Λόρα Σμίνκεϊ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκθεση αυτή παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της 4ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών (8-14 Μαΐου) και αποτελεί την έναρξη μιας ενημερωτικής εκστρατείας που τιτλοφορείται «Σώστε ζωές: Κόψτε ταχύτητα».

Κατά τη διάρκεια αυτής της Παγκόσμιας Εβδομάδας προγραμματίζονται εκατοντάδες κινητοποιήσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών, ιδίως στα σχολεία της Νότιας Αφρικής, της Βραζιλίας και της Κίνας αλλά και σε χώρες με χαμηλά ή μέσα εισοδήματα, όπου θερίζουν τα θανατηφόρα τροχαία.

«Η ταχύτητα βρίσκεται στην καρδιά του παγκόσμιου προβλήματος των τροχαίων δυστυχημάτων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν. Ο Οργανισμός υπολόγισε ότι μια μείωση της μέσης ταχύτητας των οχημάτων κατά 5% θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των θανατηφόρων τροχαίων κατά 30%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης