Το ΝΑΤΟ δεν έχει σχέδια να παράσχει στην Άγκυρα στρατιωτική υποστήριξη αν η Τουρκία εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο TASS διπλωματική πηγή χώρας του ΝΑΤΟ, ενώ το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε πως ο συριακός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο δεκάδων οικισμών στην επαρχία του Χαλεπίου.

«Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν θα υποστηρίξουν την επίκληση του Άρθρου 5 σχετικά με τον θάνατο Τούρκων στρατιωτών στις αρχές Φεβρουαρίου στο Ιντλίμπ» επισήμανε η πηγή. Σύμφωνα με την ίδια, το ΝΑΤΟ δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να παράσχει στην Τουρκία στρατιωτική βοήθεια σε περίπτωση στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, ο συριακός κυβερνητικός στρατός ανακοίνωσε, σύμφωνα με το SANA, πως «ανακτήθηκε ο πλήρης έλεγχος δεκάδων χωριών και κωμοπόλεων στη δυτική και τη βορειοδυτική ύπαιθρο του Χαλεπίου».

Σύμφωνα με τη διοίκηση του συριακού στρατού, τα περάσματα Μιζνάρ και Μουχαϊρέζ, στο δυτικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου και στην πόλη Σάρακεμπ, άνοιξαν ώστε να επιτραπεί στους πολίτες να εγκαταλείψουν την περιοχή. Ο συριακός στρατός επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή του να συνεχίσει να απελευθερώνει τη χώρα από τρομοκράτες.

Το SANA είχε μεταδώσει νωρίτερα πως συριακές κυβερνητικές δυνάμεις απελευθέρωσαν περίπου 30 οικισμούς στην επαρχία του Χαλεπίου, εξαναγκάζοντας ομάδες μαχητών να αποσυρθούν προς τα τουρκικά σύνορα. Μερικοί από τους οικισμούς αυτούς παρέμεναν υπό τον έλεγχο των ανταρτών από το 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης