Το σοκ που προκάλεσε η επίθεση στο Καπιτώλιο τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σαρλ Μισέλ μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν και την παρούσα πολιτική κατάσταση.

«Η σκοτεινιά της βίας δεν θα επισκιάσει το φως της δημοκρατίας» σημείωσε ο Σαρλ Μισέλ και υπογράμμισε ότι η αμερικανική δημοκρατία απέδειξε τη δύναμη και την ανθεκτικότητά της. «Ελπίζω ότι θα είναι ημέρα ειρηνικής μετάβασης» ανέφερε προσθέτοντας ότι θα είναι κάτι παραπάνω από μία μετάβαση, είναι ημέρα να αλλάξουν οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ-Ε.Ε. Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρθηκε στα κοινά συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις ΗΠΑ. Ο Σαρλ Μισέλ επισήμανε ότι δεν θα εξαφανιστούν ως διά μαγείας οι διαφορές που υπάρχουν, παρ’ όλα αυτά αυτά που ενώνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες με την Ε.Ε. είναι πολύ μεγαλύτερα, συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν «είναι μήνυμα επούλωσης για ένα διχασμένο έθνος», ενώ χαρακτήρισε «ιστορικό επίτευγμα» την ορκωμοσία της Κάμαλα Χάρις ως πρώτης γυναίκας Αντιπροέδρου. Σχετικά με τα γεγονότα στο Καπιτώλιο, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπογράμμισε το σοκ που υπέστησαν όλοι, σημειώνοντας ότι η ρητορική μίσους και οι ψευδείς ειδήσεις είναι επικίνδυνες για τη δημοκρατία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης