Του έχουν προσφέρει εκατομμύρια για να το αποκτήσουν, ωστόσο ο πρόεδρος της Ουρουγουάης αρνείται να αποχωριστεί τον σιέλ Σκαραβαίο του.

Παρά τις προσφορές που δέχθηκε, περιλαμβανομένης μιας από έναν Άραβα σεΐχη η οποία ανερχόταν σε ένα εκατομμύριο δολάρια, ο Χοσέ Μουχίκα, που πολλοί πολίτες της χώρας του αποκαλούν με το χαϊδευτικό του «Πέπε», διαβεβαίωσε την Παρασκευή ότι δεν θα πουλούσε «ποτέ» το Φολκσβάγκεν του 1987 το οποίο έχει γίνει ένα από τα σύμβολα του απλού τρόπου ζωής του πρώην Τουπαμάρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφίες του Σκαραβαίου του Μουχίκα κατέκλυσαν τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όταν ο πρόεδρος της Ουρουγουάης πήγε να ψηφίσει με αυτόν στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου.
Ο αξία του Σκαραβαίου δεν ξεπερνά τα 3.000 δολάρια όμως παρά τις απίστευτες προσφορές που δέχεται ο πρόεδρος της Ουρουγουάης έβαλε τέλος την Παρασκευή στην κάθε προσδοκία.

«Δεν θα το πουλάγαμε ποτέ. Θα ήταν προσβολή για όλους εκείνους τους φίλους μας που μάζεψαν χρήματα για να μας το αγοράσουν», εξήγησε ο Μουχίκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 79χρονος Μουχίκα θυμήθηκε πως όταν είχε πρωτοδεί έναν Σκαραβαίο, του είχε φανεί φριχτό αυτοκίνητο.

«Αλλά με τον καιρό ερωτεύτηκα τους Σκαραβαίους, και συνεχίζω να τους αγαπάω μέχρι σήμερα», ομολόγησε.

Ο Μουχίκα δεν αλλάζει εύκολα συνήθειες, συνεχίζει να κινείται με το παλιό αυτοκίνητό του, δεν πήγε να ζήσει στο προεδρικό μέγαρο μετά την εκλογή του, αλλά ζει ακόμη με τη γυναίκα του στο λιτό, σπίτι τους στο αγρόκτημά τους έξω από το Μοντεβιδέο. Δίνει πάνω από το 80% του μισθού του σε προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας, ιδίως σε ένα πρόγραμμα για την κατασκευή κατοικιών για τους λιγότερο προνομιούχους.

Η θητεία του Μουχίκα, που ο διεθνής Τύπος αποκαλεί «τον πιο φτωχό πρόεδρο του κόσμου», άρχισε το 2010 κι ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Μάρτιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης