Με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας ο πρώην υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Βάλερι Ιβασένκο, καταδικάστηκε σήμερα σε πενταετή κάθειρξη. Πρόκειται για το τέταρτο μέλος της κυβέρνησης της Γιούλια Τιμοσένκο που καταδικάζεται, ενώ και η ίδια η πρώην πρωθυπουργός εκτίει επταετή ποινή φυλάκισης.

Δικαστήριο του Κιέβου έκρινε πως ο πρώην υπουργός προκάλεσε απώλειες ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων για το ουκρανικό κράτος, κατά την ιδιωτικοποίηση στρατιωτικού τμήματος γης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιβασένκο δήλωσε ότι θεωρεί την ποινή παράνομη και άδικη. Διετέλεσε υπουργός Άμυνας από τον Ιούνιο του 2009 έως τον Μάρτιο του 2010 στην κυβέρνηση της Τιμοσένκο.

Ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος της κυβέρνησης Τιμοσένκο, ο Γκεόργκι Φιλιπτσούκ, καταδικάστηκε τον Απρίλιο σε φυλάκιση τριών ετών, ενώ ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιούρι Λούσενκο εκτίει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Η ουκρανική αντιπολίτευση καταδικάζει παγίως την εκστρατεία πολιτικής καταστολής από τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανούκοβιτς. Η Ε.Ε. και οι Η.Π.Α. έχουν καταδικάσει επίσης τις πολιτικές διώξεις που ασκούνται στην Ουκρανία κατά πρώην κυβερνητικών αξιωματούχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης