Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ μετέβη σήμερα, Τρίτη 21 Ιουνίου, στη Μποροντιάνκα, προάστιο του Κιέβου, όπου ο ρωσικός στρατός κατηγορείται, ότι διέπραξε ωμότητες τον Μάρτιο προτού συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι το απόγευμα.

«Η Μποροντιάνκα υπέφερε στο βαθμό που καταστράφηκε εντελώς από τη ρωσική επιθετικότητα και σήμερα αποτελεί σύμβολο της παράλογης ωμότητας και της βίας» έγραψε στο Twitter ο Μπετέλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου ανήρτησε μαζί με το μήνυμα αυτό μερικές φωτογραφίες που δείχνουν κατεστραμμένα κτίρια και μίας εμφανώς συγκινημένης κατοίκου.

«Τίποτα δεν μπορεί να εκφράσει τη φρίκη αυτού που συνέβη εδώ», πρόσθεσε.

Εκατοντάδες άμαχοι σκοτώθηκαν στις πόλεις Μποροντιάνκα, Ιρπίν και Μπούτσα στη διάρκεια της ρωσικής κατοχής των προαστίων αυτών του Κιέβου τον Μάρτιο. Διεθνείς έρευνες διεξάγονται για να εντοπιστούν οι ένοχοι για αυτά τα εγκλήματα πολέμου για τα οποία οι Ουκρανοί κατηγορούν τις ρωσικές δυνάμεις.

Η Μόσχα απορρίπτει τις κατηγορίες.

Σε προηγούμενο μήνυμά του που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μπετέλ επεσήμανε ότι «έφτασε στο Κίεβο» για να «δείξει την αλληλεγγύη του Λουξεμβούργου προς τον ουκρανικό λαό».

«Όσο διαρκεί ο πόλεμος που ξεκίνησε η Ρωσία, το Λουξεμβούργο θα βρίσκεται στο πλευρό της Ουκρανίας», τόνισε.

Ο Μπετέλ θα συναντηθεί με τον Ζελένσκι αργότερα σήμερα και θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στις 15:30 ώρα Ελλάδας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης