Η κυβέρνηση της Ουκρανίας πρόκειται να αυστηροποιήσει τα μέτρα για την ανάσχεση της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού επιβάλλοντας lockdown τα Σαββατοκύριακα, δήλωσε αργά την Τρίτη το βράδυ ο πρωθυπουργός της χώρας Ντενίς Σμιγκάλ.

Ο ίδιος είπε ότι η απόφασή του αυτή αναμένεται να εγκριθεί στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έπειτα από διαβουλεύσεις με επιχειρηματίες και ειδικούς, η κυβέρνηση επέλεξε ένα μοντέλο μέτρων καραντίνας το οποίο θα διασφαλίσει τη λειτουργία της οικονομίας και θα αποτρέψει την υπερφόρτωση του συστήματος υγείας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση.

Ο ημερήσιος απολογισμός νέων κρουσμάτων εκτινάχθηκε στα ύψη στα τέλη Σεπτεμβρίου και παρέμεινε υψηλός καθ΄ όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου και μέχρι σήμερα οδηγώντας την κυβέρνηση στην παράταση ορισμένων μέτρων καραντίνας μέχρι το τέλος του χρόνου.

Έως και σήμερα η χώρα έχει καταγράψει συνολικά 489.808 κρούσματα κορωνοϊού, 8.947 θανάτους, ενώ 221.459 άνθρωποι, που είχαν μολυνθεί με τον ιό, έχουν ιαθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης