Δεκατέσσερις άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτήριο στην Οδησσό, στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Από τη φωτιά, η οποία ξέσπασε την Τετάρτη σε κτήριο στο κέντρο της πόλης, στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία αρκετών λυκείων και ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, έχασε τη ζωή της μια 16χρονη μαθήτρια και τραυματίστηκαν 27 άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο σήμερα το πρωί, αλλά δεκάδες πυροσβέστες συνεχίζουν να ψάχνουν για επιζώντες στα κατεστραμμένα μέρη του κτηρίου αυτού των έξι ορόφων.

«Ελπίζουμε όλοι ότι από τους 14 αγνοουμένους θα βρεθούν ζωντανοί όσο το δυνατόν περισσότεροι» ανέφερε σε μήνυμά του στο Facebook ο Ζελένσκι.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των τραυματιών είναι επτά πυροσβέστες, ενώ πέντε από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. Οι Αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια της φωτιάς, ενώ το ουκρανικό κοινοβούλιο τήρησε σήμερα ενός λεπτού σιγή για τα θύματα.

Οι πυρκαγιές με θύματα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στην Ουκρανία, όπου ο σεβασμός στους κανόνες ασφάλειας είναι αμφιλεγόμενος και πολλές υποδομές είναι πολύ παλιές.

Τον Αύγουστο, εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από φωτιά σε ξενοδοχείο της Οδησσού. Τον Ιούνιο και πάλι στην Οδησσό έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά σε ψυχιατρικό νοσοκομείο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης