Ένας αριθμός ρεκόρ ασθενών με COVID-19 εισήχθη το 24ωρο που πέρασε σε νοσοκομεία της Ουκρανίας, ενώ ο αριθμός των θανατηφόρων περιπτώσεων παραμένει σταθερά υψηλός, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας της χώρας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο υπουργός Υγείας Μαξίμ Στεπάνοφ σημειώνει σε μήνυμά του στο Facebook ότι 3.486 άνθρωποι εισήχθησαν στο νοσοκομείο το 24ωρο που πέρασε, ενώ ο αριθμός αυτός είναι ο υψηλότερος από τότε που ξέσπασε η επιδημία στη χώρα αυτή των 41 εκατομμυρίων ανθρώπων πέρυσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των νοσηλειών δεν έχει ξεπεράσει τις 2.000 στις οποίες είχε φτάσει κατά την κορύφωση της επιδημίας στα τέλη του 2020, αλλά άρχισε να αυξάνεται στα τέλη του χειμώνα κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος.

Ο Στεπάνοφ πρόσθεσε ότι 7.235 νέα κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο στην Ουκρανία και 185 θάνατοι από την COVID-19.

Η Ουκρανία έχει καταγράψει συνολικά 1.364.705 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 26.397 θανάτους από την COVID-19 μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ουκρανία, η οποία έχει καθυστερήσει σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, έχει μόλις αρχίσει να εμβολιάζει κατά της COVID-19 τον πληθυσμό της, μετά τη λήψη τον περασμένο μήνα της πρώτης παρτίδας εμβολίων των AstraZeneca/Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που έχουν παραχθεί στην Ινδία. Το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της COVID-19 στη χώρα δίνει προτεραιότητα στους εργαζομένους στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και στον στρατό.

Ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έλαβε την Τρίτη την πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19 στη διάρκεια επίσκεψής του σε στρατιώτες στην περιοχή Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, ελπίζοντας να καθησυχάσει αυτούς που είναι επιφυλακτικοί, δείχνοντας ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

Η ουκρανική κυβέρνηση επικαλείται στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το 47% των Ουκρανών τάσσεται κατά του εμβολίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης