Ουκρανία: Αύξηση κατά σχεδόν 40% στα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021, 10:31
Ουκρανία: Αύξηση κατά σχεδόν 40% στα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο

Η Ουκρανία κατέγραψε αύξηση σχεδόν 40% των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στη διάρκεια του 24ωρου που πέρασε, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Μαξίμ Στεπάνοφ, την ώρα που η χώρα μόλις άρχισε τον εμβολιασμό του πληθυσμού της κατά του COVID-19.

Συνολικά 8.147 νέα κρούσματα καταγράφηκαν χθες, Τετάρτη, με τον αριθμό αυτό να είναι ο υψηλότερος από τα μέσα Ιανουαρίου, όταν ο απολογισμός των νέων κρουσμάτων είχε φτάσει τις 8.199, πρόσθεσε ο Στεπάνοφ σε ανάρτησή του στο Facebook.

Τα στοιχεία του ουκρανικού Υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα καταγράφηκαν στο δυτικό τμήμα της χώρας και στην πρωτεύουσα Κίεβο.

Η Ουκρανία έχει καταγράψει συνολικά 1.325.841 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 25.596 θανάτους από τον COVID-19 ως σήμερα.

Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού αυξήθηκαν έπειτα από μια ανάπαυλα από ένα αυστηρό lockdown στις αρχές του έτους. Η κυβέρνηση έχει στήσει κινητές νοσοκομειακές μονάδες στη δυτική Ουκρανία για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί μια έξαρση των κρουσμάτων στην περιοχή Ιβανο-Φρανκίβσκ.

Η Ουκρανία άρχισε χθες την εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού της κατά του COVID-19 και οι πρώτοι 159 εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου των AstraZeneca/Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η πρώτη παρτίδα του οποίου έφτασε στη χώρα την Τρίτη από την Ινδία.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021, 10:34