Η Ουκρανία κατέγραψε αύξηση σχεδόν 40% των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στη διάρκεια του 24ωρου που πέρασε, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Μαξίμ Στεπάνοφ, την ώρα που η χώρα μόλις άρχισε τον εμβολιασμό του πληθυσμού της κατά του COVID-19.

Συνολικά 8.147 νέα κρούσματα καταγράφηκαν χθες, Τετάρτη, με τον αριθμό αυτό να είναι ο υψηλότερος από τα μέσα Ιανουαρίου, όταν ο απολογισμός των νέων κρουσμάτων είχε φτάσει τις 8.199, πρόσθεσε ο Στεπάνοφ σε ανάρτησή του στο Facebook.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία του ουκρανικού Υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα καταγράφηκαν στο δυτικό τμήμα της χώρας και στην πρωτεύουσα Κίεβο.

Η Ουκρανία έχει καταγράψει συνολικά 1.325.841 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 25.596 θανάτους από τον COVID-19 ως σήμερα.

Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού αυξήθηκαν έπειτα από μια ανάπαυλα από ένα αυστηρό lockdown στις αρχές του έτους. Η κυβέρνηση έχει στήσει κινητές νοσοκομειακές μονάδες στη δυτική Ουκρανία για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί μια έξαρση των κρουσμάτων στην περιοχή Ιβανο-Φρανκίβσκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ουκρανία άρχισε χθες την εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού της κατά του COVID-19 και οι πρώτοι 159 εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου των AstraZeneca/Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η πρώτη παρτίδα του οποίου έφτασε στη χώρα την Τρίτη από την Ινδία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης