Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο δήλωσε ότι διεκδικεί τη δεύτερη θέση στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή 31 Μαρτίου στη χώρα, καταγγέλλοντας ως «ανέντιμα» τα exit poll που την εμφανίζουν στην τρίτη θέση.

Εκπρόσωποι της προεκλογικής εκστρατείας της Τιμοσένκο έκαναν την ανακοίνωση αυτή στο Facebook: «Θέλουμε να ανακοινώσουμε τα στοιχεία. Βάσει αυτών ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει συγκεντρώσει το 27%, η Γιούλια Τιμοσένκο 20,9% και ο Πέτρο Ποροσένκο 17,5%», επεσήμανε η ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ίδια, τα ποσοστά αυτά «αφορούν 18.000 εκλογικά κέντρα. Δυστυχώς δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε τα στοιχεία από τα απομακρυσμένα εκλογικά κέντρα της περιφέρειας. Βάσει των προκαταρκτικών στοιχείων, πιστεύουμε ότι τα ποσοστά της υποψήφιάς μας Γιούλια Τιμοσένκο θα σημειώσουν αύξηση 2 με 3%».

Δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στα εκλογικά κέντρα από την Exit poll national, στην οποία συμμετέχουν τρεις εταιρείες δημοσκοπήσεων, αναφέρει ότι ο 41χρονος Ζελένκσι βρίσκεται στην πρώτη θέση με 30,4%, ακολουθεί ο Ποροσένκο με 17,8% και τρίτη είναι η Τιμοσένκο με 14,2%.

Και άλλα exit poll δίνουν αντίστοιχα ποσοστά. Η εκλογική επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει τα πρώτα μερικά αποτελέσματα τη νύκτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης