Μία δημοσιογράφος από το δίκτυο News One της Ουκρανίας δέχθηκε επίθεση από άγνωστο ενώ μετέδιδε ρεπορτάζ από ένα μνημείο αφιερωμένο στα θύματα του σοβιετικού λιμού της δεκαετίας του 1930.

Στο βίντεο που ακολουθεί δείχνει τον άγνωστο άντρα να πλησιάζει τη ρεπόρτερ Violetta Tovkes, να ρίχνει στο έδαφος το μικρόφωνό της και στη συνέχεια να προχωρά απειλητικά προς το μέρος της κατηγορώντας ως «φασιστικό» το κανάλι στο οποίο εργάζεται. Ο άντρας έσπασε επίσης ένα κερί πένθους που κρατούσε η δημοσιογράφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κανάλι κάλεσε την αστυνομία να εξετάσει την υπόθεση, λέγοντας ότι «ένα τόσο τρομερό γεγονός σωματικής βίας εναντίον δημοσιογράφου απαιτεί άμεση παρέμβαση».

 

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο πρόσθεσε ότι «δεδομένου του γενικού πλαισίου του συμβάντος, της σημασίας της κάλυψης της τελετής και των ιδιαιτεροτήτων του έργου των δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της καραντίνας», η επίθεση απαιτεί «ιδιαίτερη προσοχή» από την επιβολή του νόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Μετά την επίθεση ο άνδρας αποχωρεί και χάνεται στο πλήθος, ενώ η δημοσιογράφος συνεχίζει το ρεπορτάζ

Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, έως και επτά εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν από την πείνα κατά τη διάρκεια του σοβιετικού λιμού μεταξύ του 1932-1933. Οι περισσότεροι από τους θανάτους πιστεύεται ότι σημειώθηκαν στην Ουκρανία (μέρος της ΕΣΣΔ εκείνη την εποχή), όπου η περίοδος είναι γνωστή ως Holodomor.

Η προέλευση του λιμού παραμένει αμφιλεγόμενη, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία των Ουκρανών ερευνητών, ένα σημαντικό ποσοστό της χώρας πιστεύει ότι η έλλειψη τροφίμων ήταν σκόπιμη πολιτική της κομμουνιστικής κυβέρνησης του Τζόζεφ Στάλιν.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης