Η εισροή μεταναστών στην Ευρώπη απειλεί να υπονομεύσει τις χριστιανικές ρίζες της ηπείρου, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, ενώ επέκρινε την «αποτυχημένη μεταναστευτική πολιτική» της Ε.Ε.

Σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύθηκε σήμερα στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» ο Ορμπάν ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες διαφωνούν με τη διαχείριση της κρίσης από την πλειονότητα των κυβερνήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι πολίτες περιμένουν από εμάς να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να προστατεύσουμε τα σύνορά μας» επεσήμανε ο Ούγγρος πρωθυπουργός. «Μόνο αφού έχουμε προστατεύσει τα σύνορά μας μπορούν να τεθούν ερωτήματα σχετικά με τον αριθμό των μεταναστών που μπορούμε να υποδεχθούμε ή για το αν θα πρέπει να υπάρξουν ποσοστώσεις» τόνισε.

Ο Ορμπάν κατήγγειλε ότι οι μετανάστες «πλημμυρίζουν» τη χώρα του, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι χριστιανοί αλλά μουσουλμάνοι.

«Είναι ένα σημαντικό ζήτημα, διότι η Ευρώπη και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός έχουν χριστιανικές ρίζες. Δεν είναι ήδη και από μόνο του ανησυχητικό το γεγονός ότι ο ευρωπαϊκός χριστιανικός πολιτισμός είναι μετά βίας σε θέση να τηρήσει τις χριστιανικές αξίες της ίδιας της Ευρώπης;» διερωτήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο Ορμπάν προειδοποίησε για μια «έκρηξη» σε ολόκληρη την Ευρώπη εξαιτίας της μεταναστευτικής κρίσης και υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησής του να υψώσει έναν φράχτη στα σύνορα της χώρας με τη Σερβία.

Η Ουγγαρία κατασκευάζει έναν φράχτη ύψους 3,5 μέτρων και μήκους 175 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την είσοδο των μεταναστών.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός επέκρινε επίσης «την αποτυχημένη μεταναστευτική πολιτική» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Κάθε Ευρωπαίος πολιτικός που δημιουργεί ελπίδες στους μετανάστες για μια καλύτερη ζωή και τους ενθαρρύνει να εγκαταλείψουν τα πάντα και με κίνδυνο της ζωής τους να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη είναι ανεύθυνος» τόνισε ο Ορμπάν.

«Γι’ αυτό είναι σημαντικός ο φράχτης που κατασκευάζουμε στην Ουγγαρία. Δεν το κάνουμε για πλάκα, αλλά επειδή είναι απαραίτητος» κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης