Ο υπουργός Άμυνας της Λετονίας Ραϊμόντς Βεγιόνις -ο οποίος τηρεί ιδιαίτερα σκληρή στάση έναντι της Ρωσίας- δήλωσε ότι τον απογοήτευσε το γεγονός πως ανεβλήθη η επιβολή των κυρώσεων, ενώ επεσήμανε ακόμη πως ορισμένες από τις χώρες μέλη της ΕΕ είναι δυνατόν να δώσουν όπλα στην κυβέρνηση της Ουκρανίας και «ορισμένες είναι έτοιμες να το κάνουν».

Οι πρεσβευτές της ΕΕ ανέβαλαν τη Δευτέρα την εφαρμογή του νέου πακέτου κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, ώστε να διαπιστωθεί εάν η εκεχειρία στην Ουκρανία θα τηρηθεί. Η μάλλον απροσδόκητη απόφαση έφερε στην επιφάνεια τις διαφωνίες που υπάρχουν εντός των 28 κρατών-μελών σε ό, τι αφορά στις κυρώσεις στη Ρωσία, η οποία έχει ήδη επιβάλει μέτρα σε αντίποινα και έχει απειλήσει να επιβάλει νέα αντίμετρα σε περίπτωση που οι Βρυξέλλες αποφασίσουν να κλιμακώσουν τις κυρώσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υιοθετώντας μια πιο διαλλακτική θέση η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι είπε ότι «οι ευρωπαϊκές κυρώσεις θα μπορούσαν να αρθούν εάν η κατάσταση στην Ουκρανία βελτιωθεί».

«Υπάρχει και πρέπει να υπάρχει χώρος για την πολιτική, αλλά πρώτα και κύρια η ένοπλη σύγκρουση πρέπει να σταματήσει» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης