Η επιδημία δάγκειου πυρετού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 54 ανθρώπους από την αρχή της χρονιάς στην Ονδούρα και ο αριθμός των κρουσμάτων έχει πλέον ξεπεράσει τα 23.000, προκαλώντας σοβαρό πρόβλημα κορεσμού στα δημόσια νοσοκομεία, δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της χώρας την Τετάρτη.

Το Υπουργείο Υγείας έχει καταγράψει «54 θανάτους» και συνολικά «23.304 κρούσματα, εκ των οποίων 16.509 είναι σοβαρά», είπε η εκπρόσωπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από τα 32 δημόσια νοσοκομεία, τα 26 έχουν κορεστεί» λόγω της εισαγωγής ασθενών με δάγκειο πυρετό, ενώ άλλοι έχουν εισαχθεί σε ψυχιατρικά νοσοκομεία ή ειδικευμένα ιδρύματα, διευκρίνισε.

Τη 2α Ιουλίου, η κυβέρνηση της Ονδούρας κήρυξε όλη τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της επιδημίας του δάγκειου πυρετού, καθώς έως τότε ο αριθμός των θανάτων είχε ανέλθει σε 44 επί συνόλου 15.406 κρουσμάτων.

Ο πρόεδρος Χουάν Ορλάντο Ερνάντες ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εντείνονται οι ενέργειες των Αρχών για να εξαλειφθούν τα αποκαλούμενα κουνούπια-τίγρεις (Aedes aegypti), οι φορείς της ασθένειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιωματούχοι στο νοσοκομείο της Λα Πας, περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αναγκάστηκαν να ανοίξουν επιπλέον πτέρυγες για να εισαχθούν δεκάδες ασθενείς.

Κατά επίσημες στατιστικές, το 2010 ήταν η χειρότερη χρονιά στην Ονδούρα ως προς τον απολογισμό των θυμάτων του δάγκειου πυρετού, με 83 νεκρούς.

Ωστόσο, οι Αρχές εκφράζουν φόβους για πολύ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων εφέτος, καθώς η περίοδος των βροχών – που ευνοεί την εξάπλωση της ασθένειας, αφού πολλαπλασιάζει τις εστίες επώασης των κουνουπιών-φορέων της ασθένειας, τα στάσιμα νερά – μόλις ξεκίνησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης