Στην Ονδούρα ξεπεράστηκε το όριο των 2.500 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Σύστημα Διαχείρισης Κινδύνων, χθες Σάββατο.

Σύμφωνα με τον θεσμό, έχουν καταγραφεί 2.556 θάνατοι εξαιτίας του COVID-19 επί συνόλου 86.691 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ωστόσο, έχουν αναρρώσει 34.546 άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τρέχον διάστημα παραμένουν σε νοσοκομεία 701 ασθενείς, 551 σε σταθερή κατάσταση, 124 σε σοβαρή κατάσταση και 26 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Η μικρή χώρα της κεντρικής Αμερικής μπόρεσε να επιβραδύνει την εξάπλωση της πανδημίας εγκαθιστώντας κέντρα διαλογής ασθενών, γνωστά ως triages, σε όλη τη χώρα και στέλνοντας υγειονομικούς να ψάξουν κρούσματα πόρτα-πόρτα στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο.

Οι περιφέρειες Φρανσίσκο Μορασάν και Κορτές, οι πιο πυκνοκατοικημένες στη χώρα, έχουν καταγράψει τους υψηλότερους αριθμούς κρουσμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ονδούρα βρίσκεται στη δεύτερη φάση του ανοίγματος της οικονομίας της. Αύριο Δευτέρα θα ανοίξει διέλευση στα σύνορα με το Ελ Σαλβαδόρ. Τα μπαρ, οι κινηματογράφοι και τα γυμναστήρια συνεχίζουν να μη λειτουργούν, ενώ δεν επιτρέπονται συναθροίσεις περισσοτέρων των 50 ανθρώπων, κατά το SINAGER.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης