Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απείλησε την Παρασκευή ότι θα ασκήσει βέτο σε τυχόν προσπάθεια του Κογκρέσου να αποδυναμώσει τα μέτρα που έχουν ως στόχο την προστασία των καταναλωτών από τις καταχρήσεις του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

«Αν προσπαθήσουν να περιορίσουν τα μέτρα προστασίας που εφαρμόσαμε μετά την οικονομική κρίση, θα πούμε όχι. Και πιστεύω ότι θα είμαι σε θέση να ασκήσω βέτο σε τέτοιου είδους διατάξεις», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στην καθιερωμένη, ετήσια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα, ο Ομπάμα είπε ότι με βάση τις πρόσφατες επαφές που είχε με ηγετικά στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος πιστεύει ότι θα υπάρξει συμφωνία στο Κογκρέσο για την προώθηση των αλλαγών αυτών.

«Θα ήθελα να απλοποιηθεί το σύστημα. Θα ήθελα να γίνει δικαιότερο. Πώς θα το κάνουμε, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες», είπε.

Όσον αφορά την κατασκευή του αγωγού Keystone XL που θα μεταφέρει πετρέλαιο από τον Καναδά στον Κόλπο του Μεξικού, υποστήριξε ότι θα ωφελήσει ελάχιστα τους Αμερικανούς καταναλωτές και τους εργαζόμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης είπε ότι θα έχει ελάχιστες επιπτώσεις στις τιμές των καυσίμων, από τα πιο σημαντικά ζητήματα που ενδιαφέρει τον μέσο Αμερικανό καταναλωτή. είπε.

Σύμφωνα με τον Ομπάμα, η κατασκευή του αγωγού θα οδηγήσει στη δημιουργία περίπου 2.000 θέσεων εργασίας όμως ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για τη δημιουργία μακροχρόνιων, καλοπληρωμένων θέσεων για τους Αμερικανούς εργαζομένους, μέσω επενδύσεων στις υποδομές.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης