Την αντίδραση του Μπαράκ Ομπάμα προκάλεσε η ταχύτατη εξάπλωση του ιού Ζίκα, με τον Αμερικανό πρόεδρο να ζητά από τους επιστήμονες και τις αρμόδιες υπηρεσίες να επισπεύσουν τις έρευνες για την ανάπτυξη εμβολίου και την ταχύτερη δυνατή καταπολέμηση της ασθένειας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι οι ερευνητές θα πρέπει να ανακαλύψουν καλύτερα και πιο αποδοτικά διαγνωστικά τεστ, ώστε οι πολίτες να προφυλαχθούν από τη μόλυνση, η οποία εξαπλώνεται σε πολλές χώρες στον πλανήτη και προσβάλει τις έγκυες γυναίκες και τα έμβρυα, μέσω ενός απλού τσιμπήματος κουνουπιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, το 80% των ανθρώπων που προσβάλλονται δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη την πρόωρη διάγνωση για την έγκυο γυναίκα.

Ο ιός εντοπίστηκε αρχικά σε χώρες της αμερικανικής ηπείρου και έλαβε διαστάσεις στη Βραζιλία. Τα τελευταία 24ωρα, ωστόσο, έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και στην Ευρώπη, καθώς στην Ελβετία εντοπίστηκαν συμπτώματα σε δύο τουρίστες (από τη Δανία και τη Σουηδία), ενώ η υπηρεσία υγείας στην Πορτογαλία, ανακοίνωσε σήμερα τον εντοπισμό πέντε κρουσμάτων, μετά από ταξίδι που πραγματοποίησαν στη Βραζιλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης