Παρέμβαση στο διεθνές συνέδριο το οποίο είναι αφιερωμένο στην διατροφή και γίνεται στο Μιλάνο πραγματοποίησε ο Αμερικανός πρώην προέδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

«Θέλω να συμβάλλω στην επιμόρφωση των ακτιβιστών του μέλλοντος, στους τομείς της δημοσιογραφίας, της πολιτικής, των επιχειρήσεων. Για την δημιουργία δικτύου, επαφών και χρηματοδοτήσεων», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας στον χώρο της έκθεσης του Μιλάνου. «Πρέπει να πω, πάντως, ότι μου αρέσει να ζω στο σπίτι μου, μετά την θητεία στον Λευκό Οίκο. Μαθαίνω και πώς να χρησιμοποιώ την καφετιέρα», είπε χαριτολογώντας ο πρώην επικεφαλής των Αμερικανών Δημοκρατικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το να συναντώ νέους ανθρώπους μου έδινε ανέκαθεν ενέργεια. Παράλληλα, γράφω το επόμενο βιβλίο μου και συμβάλλω στην ανάδειξη μιας νέας γενιάς ενεργών ηγετών», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και μιας νέας προσέγγισης του θέματος της διατροφής, ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου τόνισε:

«Η αντιμετώπιση της κλιματολογικής αλλαγής, κατά την προεδρία μου, ήταν κύρια προτεραιότητα, όπως και η αύξηση της παραγωγής καθαρής ενέργειας. Δούλεψα με πολλούς ανθρώπους -μεταξύ αυτών και τον Ματέο Ρέντσι- για να συμφωνηθεί η μείωση των βλαβερών εκπομπών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τον Μπαράκ Ομπάμα, πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες έρχονται στην Ευρώπη λόγω της χρόνιας έλλειψης τροφής στις χώρες τους, και «κάθε κίνησή μας μπορεί να κάνει την διαφορά».

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, τέλος, τάχθηκε υπέρ μιας «έξυπνης γεωργίας», με καινοτομίες που μπορούν να προκύψουν χάρη σε δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, ενώ θέλησε να υπογραμμίσει ότι από την μια πρέπει να μειωθεί αισθητά ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν από υποσιτισμό, αλλά, από την άλλη, να αντιμετωπισθεί και το τεράστιο πρόβλημα της παχυσαρκίας, ιδίως σε ανεπτυγμένες περιοχές όπως είναι η Αμερική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης