Σκότωσε τους γονείς του, διαμέλισε τα πτώματά τους και έκανε σούπα με κομμάτια από τα άψυχα σώματά τους, με την οποία τάισε απόρους…

Σε μήνυμα που έγραψε στους φίλους του, στο WhatsApp (εφαρμογή για smartphone), την ώρα μάλιστα που κατέθετε στην αστυνομία, ο 30χρονος Henry Chau Hoi-leung από την Κίνα ομολόγησε: «Είμαι ψυχοπαθής. Δεν μπορώ να νιώσω τον πόνο ενός κανονικού ανθρώπου, εξαιτίας των εμπειριών που είχα στην παιδική μου ηλικία και την ενήλικη ζωή μου. Τα συναισθήματά μου είναι διαφορετικά από τους νορμάλ ανθρώπους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φρικιαστική ιστορία συγκλονίζει την κοινή γνώμη στην Κίνα, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Η διπλή δολοφονία, που ήταν προσχεδιασμένη, έγινε πριν από ένα χρόνο και οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του εγκλήματος αποκαλύπτονται τώρα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη του 30χρονου Henry και του 36χρονου φίλου και συνεργού του Tse Chun-kei.

Όπως ομολόγησε την Τρίτη ο δράστης ενώπιον του δικαστηρίου, την 1η Μαρτίου 2013 σκότωσε τους γονείς του, τον 65χρονο Chau Wing-ki και την 62χρονη Siu Yuet-yee, γιατί «ένιωθαν έτοιμοι»…

Τα κεφάλια και τα όργανα των άτυχων ηλικιωμένων βρέθηκαν σε δύο καταψύκτες, 15 ημέρες μετά το φρικιαστικό έγκλημα, ενώ τα διαμελισμένα πτώματά τους ήταν αλατισμένα και πακεταρισμένα σε τάπερ, αναφέρει δημοσίευμα της «South China Morning Post».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της δίκης, υπάρχουν πλάνα από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που δείχνουν τον Henry, μαζί με τον φίλο του Tse, να μπαίνουν σε ένα κτίριο στην περιοχή Tai Kok Tsui, την 1η Μαρτίου. Ήταν η τελευταία φορά που οι γονείς του εθεάθησαν ζωντανοί. Ο 30χρονος έφυγε από το κτίριο μόνος του, 20 λεπτά αργότερα. Πήγε στο νοσοκομείο προκειμένου να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες για τραύματα που είχε στα χέρια του, τα οποία προήλθαν, σύμφωνα με εκτίμηση του εισαγγελέα, από τη μάχη που έδωσε με τον πατέρα του την ώρα που τον στραγγάλιζε.

Στις 14 Μαρτίου, όταν κλήθηκε από την αστυνομία να δώσει κατάθεση για το τι έχει συμβεί με τους γονείς του, ο 30χρονος ισχυρίστηκε ότι είχαν πάει ταξίδι για να περάσουν καλά. Την ίδια ώρα, όμως, ομολογούσε σε στενό του φίλο, μέσω του γραπτού μηνύματος, ότι σκότωσε τους γονείς του και χρειαζόταν περισσότερο χρόνο να αποχαιρετήσει τους φίλους του πριν περάσει την υπόλοιπη ζωή του στη φυλακή.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Henry στις 15 Μαρτίου, μετά από έρευνα που διενήργησαν στο διαμέρισμα όπου εθεάθη να μπαίνει με τον Tse και βρέθηκε μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα: τα πτώματα των άτυχων ηλικιωμένων διαμελισμένα, σημειώματα και συνταγές, που οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι ο σχεδιασμός των δολοφονιών είχε ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2012.

Ο ίδιος ο 30χρονος, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, προετοίμαζε τους φόνους για περισσότερο από τρεις μήνες, αγοράζοντας μαχαίρια, καταψύκτες, φούρνους μικροκυμάτων και μια συσκευή μαγειρικής για ρύζι.
Όπως ομολόγησε μετά την σύλληψή του ο Henry, σκότωσε τους γονείς του με τη βοήθεια του φίλου του, ωστόσο το… έργο του διαμελισμού τους, το έφερε σε πέρας ο Tse.

Αναφορικά με το κίνητρο της δολοφονίας, ο δράστης υποστήριξε ότι επέλεξε να σκοτώσει τους γονείς του γιατί το τελευταίο διάστημα είχαν διαταραχθεί οι σχέσεις τους και είχε «σπάσει» ο συναισθηματικός τους δεσμός.

Ισχυρίστηκε πως ο Tse τον συμβούλεψε να αγοράσει μεγαλύτερους καταψύκτες και στη συνέχεια αλάτισε κομμάτια από τη σάρκα των δύο θυμάτων και τα κράτησε σε κουτιά.

Μία άλλη μέθοδος που υποστήριξε ότι χρησιμοποίησε ο 36χρονος συνεργός του, ήταν να μαγειρέψει τα διαμελισμένα κομμάτια, έβαλε τη «σούπα» σε κουτιά μαζί με ρύζι και στη συνέχεια όλα αυτά τα τοποθέτησε σε έναν σκουπιδοτενεκέ.

Η εκδοχή του Tse, ωστόσο, ήταν διαφορετική. Στην κατάθεσή του στην αστυνομία, αρνήθηκε ότι συμμετείχε με οποιοδήποτε τρόπο στη δολοφονία. Υποστήριξε, δε, ότι ο Henry του έδειξε ένα κουτί που περιείχε ένα ανθρώπινο χέρι και άλλα κομμάτια από ανθρώπινη σάρκα και τον… προειδοποίησε ότι θα ήταν δύσκολο να πείσει τον κόσμο ότι δεν τον βοήθησε να διαμελίσουν τα πτώματα.

Πριν ξεκινήσει η δίκη, ο εισαγγελέας ανέφερε στους ενόρκους ότι οι δύο κατηγορούμενοι είχαν παραδεχτεί την κατηγορία ότι παρεμπόδισαν την νόμιμη ταφή του ζευγαριού.

Ο 30χρονος γιος, δήλωσε, επίσης, ένοχος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ζήτησε όμως την επιείκεια του δικαστηρίου, επικαλούμενος νοητική ανωμαλία. Ο εισαγγελέας, ωστόσο, δεν αποδέχτηκε την έκκλησή του. Η δίκη συνεχίζεται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης