Μια οικογενειακή ιστορία και το πάθος του για την ποδηλασία ώθησαν τον Αναστάσιο Κοκκόρη να διασχίσει τρεις ηπείρους με το ποδήλατό του με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για να συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Στο πλευρό του ομογενή από το Σίδνεϊ, η μικρή του κόρη Όλγα. Το μεγάλο εγχείρημα ξεκίνησε για πατέρα και κόρη χθες Κυριακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εφημερίδα της ομογένειας, ο κ. Κοκκόρης αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες για την ειδική δίαιτα και την εκπαίδευση που ακολούθησε προκειμένου να ξεκινήσει το επικό του ταξίδι, ενώ αναφέρθηκε και στους πιθανούς κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσει.

Η οικογένεια Κοκκόρη βίωσε το χαμό ενός αγαπημένου προσώπου από καρκίνο. Η κόρη της αδελφής του κ. Κοκκόρη εξέπνευσε στην ηλικία των 40, ενώ ο ανιψιός του, ο οποίος επίσης έπασχε από καρκίνο πριν από 20 χρόνια, κατάφερε τελικά να επιζήσει. Τώρα η μητέρα του δίνει τη δική της μάχη ενάντια στην επάρατο.

«Προπονήθηκα με την κόρη μου εδώ και οκτώ μήνες γι’ αυτό το ταξίδι» είπε ο κ. Κοκόρης καθ’ οδό προς το Μπρισμπέιν, πρώτο σταθμό του ταξιδιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εξήγησε ο ίδιος, ο καρκίνος έχει «χτυπήσει» αρκετά αγαπημένα του πρόσωπα. Έτσι, όταν άκουσε για πρώτη φορά για την «ΕΛΠΙΔΑ» και το έργο της, όπως αναφέρει, βρήκε έναν καινούργιο στόχο να κατακτήσει.

«Στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε ένα εκατομμύριο δολάρια και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε» είπε ο κ. Κοκκόρης.

Στο ταξίδι τους, θα διασχίσουν 1.000 χιλιομετρα μέσα στην Αυστραλία, μετά θα μεταφερθούν αεροπορικώς στο Λος Άντζελες, όπου θα κάνουν μια διαδρομή 4.500 χιλιόμετρα μέχρι τη Νέα Υόρκη.

Κατόπιν θα μεταβούν αεροπορικώς στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας και θα συνεχίσουν με ενδιάμεσους σταθμούς την Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και τελευταίο προορισμό την Ελλάδα .

Αφού διασχίσουν κάποιες πόλεις της Ελλάδας θα γίνει μια στάση στην Ερμιόνη Αργολίδος και εν συνεχεία θα τερματίσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στη Ρειχιά Λακωνίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ομογενείς λαμβάνουν ανάλογη πρωτοβουλία. Τον περασμένο Οκτώβριο τρείς ομογενείς πήραν μέρος σε ποδηλατοδρομία από τη Μελβούρνη στην Αδελαΐδα.

Οι ποδηλάτες κάλυψαν συνολικά 895 χιλιόμετρα με στόχο να συγκεντρώσουν χρήματα για το πρόγραμμα Αυτισμού του Πανεπιστήμιο Flinders της Αδελαΐδας.

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης