Ομαδική αγωγή για το σχέδιο μαζικών απολύσεων στο Twitter, το οποίο ανακοινώθηκε μέσω email στους εργαζόμενους κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η ομάδα των πέντε εργαζομένων που κατέθεσαν αγωγή υποστηρίζουν ότι ο όμιλος δεν συμμορφώθηκε με την προθεσμία 60 ημερών που προβλέπεται από τον νόμο στην περίπτωση μαζικών απολύσεων (Warn Act),  σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλέστηκε το Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η τρέχουσα διαδικασία απολύσεων είναι φάρσα και ντροπή. Επιτελείς της Tesla λαμβάνουν αποφάσεις για ανθρώπους για τους οποίους δεν γνωρίζουν τίποτα εκτός από τον αριθμό των γραμμών κώδικα που παράγουν. Είναι εντελώς παράλογο», ανέφερε την Κυριακή σε μήνυμά του στο Twitter ο Τέιλορ Λιζ, ο διευθυντής ομάδας μηχανικών ο οποίος είπε ότι απολύθηκε.

Την Πέμπτη, όλο και περισσότεροι υπάλληλοι του δικτύου εξέφραζαν την απογοήτευσή τους ή έκαναν χιούμορ.

«Οι μαζικές απολύσεις δεν έχουν γίνει ακόμη, ωστόσο όλοι στο Twitter έχουν ήδη χάσει τη δουλειά τους. Τη δουλειά που περιγραφόταν στο συμβόλαιό τους, τη δουλειά που αγαπούσαν, τη δουλειά με όλους τους συναδέλφους που γνώριζαν και εκτιμούσαν», σημείωσε παράλληλα η Έλι Σούτζε, μια εργαζόμενη του Twitter στο Λονδίνο, σύμφωνα με το προφίλ της. «Είναι η αρχή μιας λευκής σελίδας σε όποια πλευρά και να βρεθεί κανείς», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλά στελέχη παραιτήθηκαν αυτήν την εβδομάδα ενώ περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι είχαν ήδη αποχωρήσει από το καλοκαίρι με την θέλησή τους, σύμφωνα με εργαζόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι το μήνυμα που έστειλε η εταιρεία στους εργαζομένους ανέφερε ότι «θα αρχίσουμε τη δύσκολη διαδικασία μείωσης του παγκόσμιου εργατικού μας δυναμικού την Παρασκευή».

Το μήνυμα γράφει ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν ενημερωθεί ως το πρωί της Παρασκευής για το μέλλον τους (ώρα Καλιφόρνια), όταν και θα ανοίξουν τα γραφεία της εταιρείας, χωρίς να διευκρινίζει πόσοι από αυτούς θα απολυθούν. Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, αναμένεται να απολυθεί το 50% των περίπου 7.500 εργαζομένων της εταιρείας.

«Αν δεν σας αφορά, θα λάβετε ειδοποίηση στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση στο Twitter. Αν σας αφορά, θα λάβετε ειδοποίηση για τα προσεχή στάδια στην προσωπική σας ηλεκτρονική διεύθυνση», λέει το μήνυμα που εστάλη, στο οποίο υπενθυμίζεται σε όλους να ελέγχουν τα εισερχόμενά τους email, «συμπεριλαμβανομένων των ανεπιθύμητων μηνυμάτων» τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης