Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης η επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στα Σκόπια και ο Ποντίφικας αναχώρησε για το Βατικανό.

Ο πάπας Φραγκίσκος στη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στα Σκόπια τέλεσε θεία λειτουργία στην κεντρική πλατεία της πόλης, στην οποία παραβρέθηκαν πάνω από 10.000 άνθρωποι, ενώ είχε συναντήσεις με τον απερχόμενο πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας Γκιόργκι Ιβάνοφ και τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επισκέφθηκε το Σπίτι – Μνημείο της Μητέρας Τερέζας, της καθολικής μοναχής που γεννήθηκε στα Σκόπια το 1910 και την οποία ο ίδιος αγιοποίησε το 2016, όπου και είχε συνάντηση με εκπροσώπους των κυριότερων θρησκευτικών δογμάτων της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο πάπας Φραγκίσκος ολοκλήρωσε την επίσκεψή του αυτή στα Σκόπια, με συνάντηση που είχε στην Καθολική Εκκλησία της πόλης με εκπροσώπους της νεολαίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Ήταν η πρώτη φορά που προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επισκέφθηκε τη Βόρεια Μακεδονία, στην οποία ο αριθμός των καθολικών είναι μικρός, μόλις 1% του πληθυσμού της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης