Οκτώ χρόνια μετά τον θάνατό του, η διαδικασία εκταφής του τέως Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο έρευνας για τις καταγγελίες ότι δηλητηριάστηκε. Ελβετοί, Γάλλοι και Ρώσοι εμπειρογνώμονες θα λάβουν υλικό από τα οστά του Αραφάτ, το οποίο θα εξετάσουν στις χώρες τους, για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ίχνη δηλητηρίου. Στη διαδικασία θα είναι παρόντες και τρεις Γάλλοι δικαστές.

Ρεπορτάζ σχετικά με την εκταφή του Γ. Αραφάτ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιστορικός ηγέτης των Παλαιστινίων θα ταφεί εκ νέου σήμερα με στρατιωτικές τιμές, αλλά η τελετή δεν θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος ένα ελβετικό εργαστήριο ανακάλυψε ίχνη ενός ραδιενεργού ισοτόπου (πολώνιο 210) σε ρούχα που ανήκαν στον Αραφάτ, αναζωπυρώνοντας τις εικασίες ότι ο ηγέτης των Παλαιστινίων δηλητηριάστηκε.

Οι εξετάσεις δεν απέδειξαν κάτι με βεβαιότητα και οι εμπειρογνώμονες ζήτησαν να εξετάσουν τα οστά του, προκειμένου να οδηγηθούν σε ασφαλή συμπεράσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τάφος του τέως Παλαιστίνιου ηγέτη

Ο Γιάσερ Αραφάτ πέθανε τον Νοέμβριο του 2004 σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο, έναν μήνα αφότου αρρώστησε αιφνιδιαστικά. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι δηλητηριάστηκε από το Ισραήλ, χωρίς ωστόσο να διαθέτουν αποδεικτικά στοιχεία.

Διαβάστε επίσης: Ρώσοι εμπειρογνώμονες θα μεταβούν στη Ραμάλα για την εκταφή της σορού του Αραφάτ, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012, 18:54

Έναρξη εργασιών για την εκταφή της σορού του Γ. Αραφάτ, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012, 23:54

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης