«Ολέθριες συνέπειες αν τεθεί εκτός νόμου η Μουσουλμανική Αδελφότητα»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013, 16:06
«Ολέθριες συνέπειες αν τεθεί εκτός νόμου η Μουσουλμανική Αδελφότητα»
Την σαφή αντίθεσή της στο ενδεχόμενο να τεθεί εκτός νόμου η Μουσουλμανική Αδελφότητα εξέφρασε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Λα Στάμπα» σήμερα η Ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών κυρία Έμμα Μπονίνο.

Σύμφωνα με την Μπονίνο «οι συνέπειες μιας ενδεχόμενης απόφασης να τεθεί η Αδελφότητα εκτός νόμου θα ήταν ολέθριες. Τα μέλη της θα δρουν στην παρανομία, με κίνδυνο να ενισχυθεί ο εξτρεμισμός».

«Αν η Αίγυπτος βυθιστεί στο χάος, οι συνέπειες θα γίνουν αισθητές σε όλη την ευρύτερη περιοχή, είναι σαφές», προσθέτει η επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας, προχωρώντας στην εξής ανάλυση: «βρίσκεται σε εξέλιξη μια πρωτοφανής σύγκρουση στο εσωτερικό των σουνιτών. Από την μια μεριά έχουν παραταχθεί τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ. Από την άλλη, το Κατάρ και η Τουρκία. Και όλα αυτά αντανακλούν δραματικά στην Συρία, στο Λίβανο, στην Τυνησία και στην Λιβύη, προκαλώντας εντάσεις ανάμεσα σε σιίτες και σουνίτες».

Η Ιταλίδα υπουργός εξωτερικών, από την μία, θεωρεί «απαράδεκτη», την «βάναυση χρήση βίας του στρατού ενάντια στον ίδιο του τον λαό» και αποσαφηνίζει ότι αυτή «πρέπει να καταδικασθεί, χωρίς κανέναν δισταγμό».

Από την άλλη, όμως, η Έμμα Μπονίνο υπογραμμίζει ότι «υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες των Αδελφών Μουσουλμάνων, όπως η έλλειψη ικανότητας που έδειξαν σε ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης και η βούληση που επέδειξαν στο ίδιο διάστημα, να ελέγξουν όλα τα κέντρα εξουσίας, χωρίς να λάβουν υπόψη τους το μέρος εκείνο της Αιγύπτου που πιστεύει στην κοσμικότητα του κράτους»

.Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013, 16:06