Οι αρχές της Ολλανδίας προειδοποίησαν σήμερα τους πολίτες ότι το μέτρο της τήρησης των αποστάσεων θα πρέπει να παραμείνει σε ισχύ, παρά την κατακόρυφη μείωση των κρουσμάτων, καθώς τα νοσοκομεία της χώρας εξακολουθούν να δέχονται ισχυρές πιέσεις λόγω του μεγάλου αριθμού ασθενών με Covid-19.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι καταγράφηκαν 43.621 νέα κρούσματα τις τελευταίες επτά ημέρες. Παρατηρήθηκε δηλαδή μείωση άνω του 30% σε σύγκριση με τον αριθμό των κρουσμάτων της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας. Οι θάνατοι ωστόσο αυξήθηκαν στους 565, από 435.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Φερντ Γκράπερχαους είπε ότι ακόμη είναι πάρα πολύ νωρίς για να συζητηθεί η χαλάρωση των μέτρων της δεύτερης «μερικής καραντίνας», τα οποία τέθηκαν σε ισχύ στις 13 Οκτωβρίου. «Νομίζω ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι, ως κοινωνία, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα προχωρήσουμε πιο βαθιά μέσα στην πράσινη ζώνη», είπε, μετά τη συνάντηση που είχε με τοπικούς αξιωματούχους της ασφάλειας και του υγειονομικού τομέα.

Τα κρούσματα του Covid-19 στην Ολλανδία έφτασαν ακόμη και τα 11.119 σε ημερήσια βάση, στις 30 Οκτωβρίου. Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε πρόκειται να ανακοινώσει αργότερα σήμερα αν θα χρειαστεί η λήψη περαιτέρω μέτρων, πέραν της απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των τριών προσώπων.

Στα νοσοκομεία της χώρας σχεδόν οι μισές κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας χρησιμοποιούνται σήμερα για ασθενείς με Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης