Ολλανδία: Ο ιστότοπος του κοινοβουλίου δέχθηκε επίθεση από χάκερ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017, 03:10
Ολλανδία: Ο ιστότοπος του κοινοβουλίου δέχθηκε επίθεση από χάκερ
Ο ιστότοπος του κοινοβουλίου της Ολλανδίας επλήγη για ένα σύντομο χρονικό διάστημα από μια επίθεση "ransomware", μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Αυτού του είδους οι επιθέσεις, στις οποίες κυβερνοπειρατές καταλαμβάνουν έναν υπολογιστή και απαιτούν λύτρα για να επιτρέψουν ξανά την ομαλή λειτουργία του, καταγράφηκε εν μέσω των ανησυχιών για το ότι Τούρκοι χάκερ επιτίθενται εναντίον ολλανδικών κρατικών θεσμών.

Οι σχέσεις της Τουρκίας με πολλά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων της Ολλανδίας και της Γερμανίας, έχουν οξυνθεί μετά την απαγόρευση της συμμετοχής μελών της τουρκικής κυβέρνησης σε συγκεντρώσεις Τούρκων μεταναστών σε ευρωπαϊκές πόλεις ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου, με το οποίο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ελπίζει το πολιτικό σύστημα της χώρας του να μετατραπεί σε προεδρικό.

Η ολλανδική Βουλή διαβεβαίωσε ότι έλαβε "κατάλληλα μέτρα" αντιδρώντας στην παραβίαση, αλλά δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες, σύμφωνα με το ANP.

Δύο ιστότοποι που χρηματοδοτούνται από το δημόσιο και χρησιμοποιούσαν οι Ολλανδοί ψηφοφόροι ενόψει των εκλογών της 15ης Μαρτίου επίσης δέχθηκαν επιθέσεις την ημέρα διεξαγωγής της διαδικασίας.

Μια ολλανδική εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας, η Fox-IT, αφού μελέτησε τις επιθέσεις αυτές, εκτίμησε πως διαπράχθηκαν από ομάδες τούρκων κυβερνοπειρατών.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017, 03:10