Οι υγειονομικές αρχές της Ολλανδίας ανακοίνωσαν ότι 13 από τα περιστατικά της Covid-19 που εντοπίστηκαν μεταξύ των επιβατών που έφτασαν αεροπορικώς στην Ολλανδία από τη Νότια Αφρική την Παρασκευή φέρουν την παραλλαγή Όμικρον.

Οι 13 αυτοί ήταν μεταξύ των 61 επιβατών που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και επέβαιναν σε δύο πτήσεις με συνολικά περίπου 600 επιβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτοί που βγήκαν θετικοί βρίσκονται σε απομόνωση σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο.

«Στην έρευνά μας για την αλληλούχιση του γονιδιώματος του ιού, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, βρήκαμε μέχρι στιγμής 13 περιστατικά της παραλλαγής Όμικρον μεταξύ των επιβατών που βγήκαν θετικοί στο τεστ του κορωνοϊού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ολλανδικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM).

«Δεν είναι απίθανο να εμφανιστούν περισσότερα περιστατικά στην Ολλανδία», είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Ρότερνταμ ο υπουργός Υγείας Χούγκο ντε Γιόνγκε. «Αυτή πιθανόν να είναι η κορυφή του παγόβουνου», σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα των Ολλανδών ξεκίνησε με την εξέταση όλων των επιβατών που έφτασαν με δύο πτήσεις από τη Νότια Αφρική στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ Σίπχολ την Παρασκευή, προτού η ολλανδική κυβέρνηση αναθεωρήσει τους κανόνες για τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική λόγω της εμφάνισης της νέας παραλλαγής.

Οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές επιχειρούν επίσης να έρθουν σε επαφή και να εξετάσουν περίπου 5.000 άλλους επιβάτες, οι οποίοι έχουν επιστρέψει στη χώρα από τη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, τη Μοζαμβίκη, τη Ναμίμπια ή τη Ζιμπάμπουε από τη Δευτέρα.

Η ανησυχία για την νέα παραλλαγή εντείνεται με πολλές ευρωπαϊκές χώρες να αντιμετωπίζουν ήδη περιστατικά.

Στην Ολλανδία τίθενται σήμερα σε ισχύ νέα περιοριστικά μέτρα με βάση τα οποία τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα περισσότερα καταστήματα θα κλείνουν στις πέντε το απόγευμα σε μια προσπάθεια ανάσχεσης του ρεκόρ νέων περιστατικών κορωνοϊού που επιβαρύνει το σύστημα υγείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης