«Κόκκινο» βάφτηκε την Κυριακή το κέντρο της ολλανδικής πρωτεύουσας, καθώς πλήθος κόσμου συμμετείχε στον ντοματοπόλεμο που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία παραγωγών της ευρωπαϊκής χώρας.

Περίπου 200.000 ντομάτες, οι οποίες μέχρι πρότινος στοιβάζονταν σε αποθήκες, χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της… μάχης, που στήθηκε πολύ κοντά στο βασιλικό παλάτι στο Άμστερνταμ. Η παράσταση διαμαρτυρίας είχε στόχο να εκφράσει την υποστήριξη των συμμετεχόντων στους γεωργούς που πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων. Όπως μετέδωσε το RT, το αντίτιμο της συμμετοχής στην κινητοποίηση ορίστηκε στα 15 ευρώ κατ’ άτομο, χρήματα που θα διατεθούν για την ενίσχυση των Ολλανδών αγροτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την πρόσφατη ανακοίνωση μέτρων στήριξης των παραγωγών από την Κομισιόν, αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες ενέργειες προκειμένου να περιοριστούν οι οικονομικές επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο στους καλλιεργητές γεωργικών εκτάσεων.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της Siemens

Πηγή έμπνευσης για τους διοργανωτές αποτέλεσε το παραδοσιακό φεστιβάλ «La Tomatina», το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο στην ισπανική πόλη Μπουνιόλ και αναβιώνει κατά διαστήματα στην Τζώρτζια των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Ισπανικές παραδόσεις αναβιώνουν στην Τζώρτζια, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013, 05:00

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης