Σύμφωνα με το 40% της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων σε όλη την Τουρκία, ο Ερντογάν στις 20.00 επικρατούσε τόσο στην τουρκική περιφέρεια όσο και στα μεγάλα αστικά κέντρα. Η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων της Κωνσταντινούπολης στις 19.45, είχε φθάσει το 71% των εκλογικών τμημάτων και ο Ερντογάν διατηρούσε ένα σταθερό προβάδισμα πάνω από 52%. Την ίδια ώρα στην Άγκυρα, με ενσωμάτωση του 30% των εκλογικών τμημάτων, ο Ερντογάν επικρατούσε με 52% επίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Σμύρνη ωστόσο για άλλη μια φορά ο Ερτνογάν δεν φαινόταν ικανός να ανατρέψει την παράδοση, αφού ο αντίπαλός του, Μουχαρέμ Ιντζέ των Ρεπουμπλικανών διατηρούσε ένα σαφές προβάδισμα της τάξης του 52%.

Σύμφωνα λοιπόν με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ο Ερντογάν φαίνεται να επικρατεί σε όλη την τουρκική επικράτεια με ποσοστό το οποίο πιθανότατα να υπερβεί και το 52% αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με την τρέχουσα ροή των αποτελεσμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ καλά ποσοστά κερδίζει και το κόμμα του Ερντογάν AKP, το οποίο στις 20.00 άγγιζε το 47%. Το κουρδικό κόμμα την ίδια ώρα βρισκόταν λίγο κάτω από το όριο που του επιτρέπει να εισέλθει στη βουλή, δηλαδή στο 9,5%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης