Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 23 τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό του ουκρανικού στρατού εναντίον της ελεγχόμενης από τη Ρωσία επαρχία Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Από τον βομβαρδισμό καταστράφηκε κτίριο στο χωριό Λαντρατίβκα και κάποιοι άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια, πρόσθεσε το TASS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αξιωματούχοι που εκπροσωπούν το Λουχάνσκ στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού – ένα όργανο παρακολούθησης της εκεχειρίας που συστάθηκε για να ελέγχει την εκεχειρία μεταξύ των φιλορώσων Ουκρανών αυτονομιστών και των ουκρανικών δυνάμεων μετά το 2014—δήλωσαν ότι η Ουκρανία εκτόξευσε αμερικανικής κατασκευής πυραύλους HIMARS εναντίον του Λαντρατίβκα στις 04: 10 σήμερα τα ξημερώματα, τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας.

Εξάλλου ο επικεφαλής «της λαϊκής πολιτοφυλακής» του Λουχάνσκ έγραψε στον λογαριασμό του στο Telegram ότι υπάρχουν θύματα μεταξύ των αμάχων μετά τον βομβαρδισμό της πόλης Σβατόβε από τον ουκρανικό στρατό σήμερα το πρωί. Δεν έδωσε άλλες πληροφορίες για τον περιστατικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης