Στην αποκάλυψη ότι στην Ουκρανία βρίσκονται εκτοπισμένα 34.000 άτομα, προέβη τη Δευτέρα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, συμπληρώνοντας ότι το προσωπικό του μπορεί να επιβεβαιώσει την ταυτότητα μόνο των 19.000 εξ αυτών.

«Στο σύνολο εκτιμάται ότι ο αριθμός των εκτοπισμένων έχει ανέλθει στους 34.000» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γραφείου για το Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ στη Γενεύη, Γενς Λέρκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τους 34.000 εκτοπισμένους «οι 19.000 έχουν αναγνωριστεί» και προέρχονται από την Κριμαία και από την Ανατολική Ουκρανία, προσέθεσε ο ίδιος.

«Έχουμε επίσης λάβει αξιόπιστες πληροφορίες που μιλούν για κινήσεις στις επαρχίες του Ντονέτσκ (στα ανατολικά) και Λουχάνσκ (στα ανατολικά), όμως εμείς δε διαθέτουμε προσωπικό επί του πεδίου εκεί κάτω, και υπάρχει και μια εκτίμηση για 15.000 πρόσωπα από το Σλαβιάνσκ» υπογράμμισε η επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ, Βάλερι Έιμος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου.

Ο Λέρκε σχολίασε ότι τον τελευταίο αριθμό τον έχουν μεταβιβάσει οι τοπικές αρχές, ο ΟΗΕ ωστόσο δεν μπορεί να τον επιβεβαιώσει ακόμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης