«Η προσφυγή στη βία δεν αποτελεί λύση για την τραγωδία των μεταναστών στη Μεσόγειο», το μήνυμα του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.

«Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στην τραγωδία που συμβαίνει στη Μεσόγειο» εξήγησε ο Μπαν Κι-μουν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ηγέτες της Ευρώπης εμφανίστηκαν έτοιμοι στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό να αναλάβουν δράση κατά των διακινητών (π.χ. καταστροφή πλοιαρίων), εφόσον πάρουν το πράσινο φως από τα Ηνωμένα Έθνη. Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι ανέλαβε να ζητήσει την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού για τέτοιες ενέργειες.

«Μια συνολική προσέγγιση, που θα λαμβάνει υπ’ όψιν τις ρίζες του προβλήματος, θέματα ασφαλείας και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, είναι κρίσιμης σημασίας. Τα Ηνωμένα Έθνη είναι έτοιμα να συνεργαστούν με τους Ευρωπαίους εταίρους για αυτόν τον σκοπό» πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας.

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα στο Λουξεμβούργο και τις Βρυξέλλες συνιστούν ένα σημαντικό βήμα προς την ανάληψη συλλογικής δράσης εκ μέρους της Ευρώπης. Είναι η μοναδική προσέγγιση που μπορεί να λειτουργήσει για ένα πρόβλημα τέτοιου μεγέθους» επεσήμανε επίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη τη Δευτέρα στη Ρώμη.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης