Πληροφορίες πως 15 έως 20 άνθρωποι πέθαναν από την πείνα στη συριακή πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ το 2015 ανέφερε ο ΟΗΕ, προειδοποιώντας ότι 200.000 κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρή έλλειψη τροφίμων.

Δυτικά τμήματα της πόλης πολιορκούνται από μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο από τον περασμένο Μάρτιο, αφήνοντας τους κατοίκους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για περισσότερους από 10 μήνες, ενώ παροχή νερού υπάρχει μόνο για τρεις ώρες την εβδομάδα, ανέφερε σε έκθεσή του ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ντέιρ αλ-Ζορ είναι η πιο πολυπληθής από τις περίπου 15 πολιορκούμενες περιοχές στη Συρία, όπου σχεδόν 450.000 άνθρωποι είναι αποκομμένοι και δεν έχουν πρόσβαση σε βοήθεια.

Συνολικά 42.000 άνθρωποι παραμένουν αποκλεισμένοι στην πόλη Μαντάγια, η οποία έλαβε δύο αυτοκινητοπομπές με προμήθειες αυτόν τον μήνα. Από την πείνα όμως έχουν πεθάνει σε διάστημα ενός μήνα 32 άνθρωποι.

Από τον Σεπτέμβριο δεν εκτελούνται πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Ντέιρ αλ-Ζορ εκτός από ελικόπτερα, και ο υποσιτισμός είναι εκτεταμένος, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σοβαρές περιπτώσεις υποσιτισμού αναφέρονται από το προσωπικό υγείας ιδιαίτερα μεταξύ των παιδιών με ανεπιβεβαίωτες αναφορές να κάνουν λόγο για 15-20 ανθρώπους που πέθαναν από την πείνα το 2015 (από τους οποίους οι τέσσερις ήταν παιδιά)» προστίθεται στην έκθεση.

«Όλα τα σχολεία λειτουργούν στην πόλη, ωστόσο η παρατεταμένη απουσία των παιδιών είναι σύνηθες φαινόμενο, καθώς παιδιά λιποθυμούν συχνά λόγω του υποσιτισμού» σημειώνει ο ΟΗΕ.

Διαβάστε επίσης: UNICEF: Κρούσματα σοβαρού υποσιτισμού των παιδιών στη Μαντάγια
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016, 20:17

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης