Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει πλέον για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού έπειτα από περιστατικά θρομβώσεων που εμφανίστηκαν περίπου δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό πολιτών.

«Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ και τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Λοιμωδών Νοσημάτων (CDC) της χώρας θα ζητήσουν από τις πολιτείες την προσωρινή αναστολή της χρήσης του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της Covid-19, καθώς έξι άνθρωποι στις ΗΠΑ οι οποίοι είχαν εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο σκεύασμα ανέπτυξαν σπάνιες μορφές θρομβώσεων» μεταδίδουν οι New York Times.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και τα έξι περιστατικά αφορούν γυναίκες ηλικίας 18 έως 48 ετών. Σύμφωνα με αξιωματούχους, μία εξ αυτών πέθανε και μια δεύτερη χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε κρίσιμη κατάσταση.

«Σήμερα ο FDA και ο CDC εξέδωσαν δήλωση σχετικά με το εμβόλιο Johnson & Johnson. Προτείνουμε μια παύση στη χρήση αυτού του εμβολίου και μεγάλη προσοχή» αναφέρει στο Twitter ο FDA, ενώ μια συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματιστεί εντός της ημέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδόν επτά εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν λάβει το εμβόλιο της Johnson & Johnson μέχρι στιγμής και περίπου εννέα εκατομμύρια επιπλέον δόσεις έχουν ήδη αποσταλεί στις Πολιτείες, σύμφωνα με στοιχεία του CDC.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης