Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τρεις ανθρώπους στη δυτική πόλη Όφενμπαχ με την υποψία ότι σχεδίαζαν επίθεση με εκρηκτικά για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσαν σήμερα εισαγγελείς.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο κυριότερος ύποπτος είναι ένας 24χρονος Γερμανός, με καταγωγή από τη Βόρεια Μακεδονία, ο οποίος σχεδίαζε την κατασκευή εκρηκτικών και είχε επιχειρήσει να αγοράσει ένα όπλο στο διαδίκτυο. Οι δύο συνεργοί του είναι Τούρκοι υπήκοοι ηλικίας 21 και 22 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τρεις ύποπτοι ήθελαν να δολοφονήσουν όσους περισσότερους “άπιστους” γινόταν στην επίθεσή τους, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελέας της Φρανκφούρτης Νάντια Νίσεν.

Σύμφωνα με την Νίσεν, οι τρεις ύποπτοι φέρεται ότι στο παρελθόν είχαν δηλώσει σε άλλους ότι είναι υποστηρικτές του ΙΚ.

Στο σπίτι του κυριότερου υπόπτου βρέθηκαν ουσίες και εξοπλισμός που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή εκρηκτικών, είπε η ίδια. Οι αρχές κατέσχεσαν επίσης έγγραφα και ηλεκτρονικά αρχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κυριότερος ύποπτος αναμένεται να εμφανιστεί αργότερα σήμερα ενώπιον δικαστηρίου της Φρανκφούρτης, το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει αν θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης και θα διατάξει την προφυλάκισή του μέχρι να δικαστεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης