Τέλος στη ζωή του έθεσε το πρωί της Δευτέρας ένας 61χρονος οδηγός ταξί από τη Νέα Υόρκη, αφού πρώτα έκανε ανάρτηση στην σελίδα του στο Facebook κατηγορώντας τους πολιτικούς για την κακή οικονομική του κατάσταση που τον οδήγησε στο απονενοημένο διάβημα.

Πρόκειται για τον Ντάγκλας Σίφτερ (Douglas Schifter) ο οποίος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «New York Post», πήγε έξω από το Δημαρχείο με ένα αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει και εκεί έθεσε τέλος στη ζωή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα με ανάρτησή του έλεγε ότι ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο, ο κυβερνήτης Αντριου Κουόμο και ο πρώην δήμαρχος, Μάικλ Μπλούμπεργκ είχαν καταστήσει αδύνατο για τον ίδιο να μπορεί να βγάζει τα προς το ζην με το ταξί του, εξαιτίας του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού των ταξί στην πόλη, αλλά και λόγω των πολλών κανονιστικών ρυθμίσεων που έχουν επιβληθεί στους οδηγούς.

«Τώρα οι πολιτικοί έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους με απεριόριστα αυτοκίνητα και περίπου 3.000 νέα κάθε μήνα συνέχεια έρχονται. Δεν υπάρχει αρκετή δουλειά για όλους όσοι προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα», έγραψε ο Σίφτερ περίπου στις 4:30 της Δευτέρας.

«Αυτό είναι σκλαβιά τώρα. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να προσπαθήσω να κάνω μια διαφορά εκτός από μια δημόσια παρουσίαση μιας πολύ προσωπικής υπόθεσης» έγραψε, εξάλλου, ο 61χρονος.
Ο Σίφτερ οδήγησε στη συνέχεια ένα μαύρο «Nissan Altima» που ενοικιάστηκε στην Πενσυλβάνια, στην ανατολική πύλη του Δημαρχείου της Νέας Υόρκης, κοντά στην οδό Spruce και την Park Row.
Αφού σταμάτησε το αυτοκίνητο αυτοπυροβολήθηκε με μια καραμπίνα γύρω στις 7:10 π.μ. σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο θάνατός του επήλθε ακαριαία. Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, καταγόταν από την Πενσυλβανία.

«Δεν έχω πλέον ασφάλιση υγείας και δεν απολαμβάνω καλή υγεία», έγραψε ο Σίφτερ στο online μανιφέστο του. «Το αυτοκίνητό του, το GM έβγαλε φέτος προβλήματα δύο φορές. Δεν υπάρχει πλέον εισόδημα για να πληρώσω τους λογαριασμούς και να ξεπληρώσω τις πιστωτικές κάρτες. Θα χάσω το σπίτι μου και όλα τα άλλα. Δεν βλέπω κανένα λόγο να συνεχίζω να προσπαθώ».

Ο Σίφτερ, ο οποίος έγραψε ότι εργαζόταν 100-120 συνεχείς ώρες σχεδόν κάθε εβδομάδα για περισσότερα από 14 χρόνια, δήλωσε στο μακρύ σημείωμα αυτοκτονίας ότι ο Ντε Μπλάσιο, ο Κουόμο και ο Μπλούμπεργκ φέρουν μερίδιο ευθύνης «για την καταστροφή της κάποτε ακμάζουσας βιομηχανίας».
«Υπάρχουν πάνω από 100.000 από εμάς που υποφέρουμε καθημερινά τώρα. Είναι η νέα δουλεία. Οι πολιτικοί πλημμύρισαν τους δρόμους με μαύρα αυτοκίνητα και ταξί» έγραψε.

«Προειδοποίησα για την επικείμενη κατάρρευση των κίτρινων ταξί περισσότερο από ένα χρόνο προτού αυτό αρχίσει να συμβαίνει. Κανείς δεν το σταμάτησε. Αυτός ο παλιός νόμος δούλευε και ήταν εκεί για να αποτρέψει ακριβώς αυτό που ο Κουόμο επέτρεψε», συνέχισε.

Ο Σίφτερ κατηγόρησε τον Μπλούμπεργκ για την «έκκλησή του προς το Ολμπανι να καταργήσει το νόμο που περιόριζε τα ταξί στη Νέα Υόρκη».

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης