Συναγερμός έχει σημάνει στο Σιάτλ των ΗΠΑ καθώς ένας οδηγός έριξε αυτοκίνητο σε πλήθος διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί για να τιμήσουν τη μνήμη του Τζόρτζ Φλόιντ και, εν συνεχεία, πυροβόλησε έναν εξ αυτών.

O οδηγός οδήγησε το μαύρο σεντάν σε περιοχή του Σιάτλ κραδαίνοντας ένα όπλο κι άνοιξε πυρ προς το πλήθος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα άτομο, νεαρής ηλικίας. Στη συνέχεια συνελήφθη από την αστυνομία, την ώρα που συνεχίζονται για 13η μέρα οι διαδηλώσεις για την δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Μία κάμερα κατέγραψε τη στιγμή που ο άνδρας οδηγεί το αυτοκίνητο πάνω σε οδόφραγμα. Οι διαδηλωτές ορμούν προς το ΙΧ και να αρχίζουν να χτυπούν τον οδηγό πριν αυτός ανοίξει πυρ από το παράθυρο του οχήματος. Στη συνέχεια, βγαίνει από το αυτοκίνητο με προτεταμένο το όπλο, οι διαδηλωτές κάνουν πίσω, αρχίζει να περιφέρεται στο πλήθος και τελικά τον συλλαμβάνει η αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές του Σιάτλ ανακοίνωσαν ότι το θύμα, ένας άνδρας ηλικίας μεταξύ 25-30 ετών νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο Harborview Medical Center.

Φωτογραφίες: AP, Reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης